Biografieën

Denkt u zich eens in. Uw leven verwoord in een tastbaar en mooi vormgegeven boek. Niets is immers zo blijvend als tekst. Vooral als u een bijzonder verhaal te vertellen heeft, waarom zou u deze dan niet voorgoed willen vastleggen? Voor uw nageslacht. Of omdat anderen daarvan kunnen leren. Ik schrijf graag uw biografie. En als u liever zelf de pen in handen wilt nemen, sta ik aan uw zijde als eindredacteur.

Herinneringen

Het schrijven van een biografie is een bijzonder, maar gecompliceerd proces. Vaak brengen gesprekken allerlei herinneringen naar boven. Dat kunnen leuke, maar ook pijnlijke herinneringen zijn. Soms maken ze bepaalde gevoelens los die confronterend kunnen zijn. Dan heeft u even de tijd nodig om het een en ander weer op een rijtje te zetten.

Planning

Een biografie is dan ook niet zomaar geschreven. Het kan een aantal jaar in beslag nemen. Daarom vind ik het belangrijk om samen met u eerst een grove planning te maken. Deze zal bestaan uit een aantal interviews, achtergrond, hoofdstukindeling en de tijdlijn waarin het proces zal plaatsvinden. Ook onderzoeken we de mogelijkheden om uw biografie uit te geven, hetzij bij een uitgeverij of in eigen beheer.

Interviews

Een biografie komt primair tot stand op basis van diepte-interviews. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om anderen in uw biografie te verwerken. Denk dan aan uw partner, kinderen, familie, (oud)collega's of kennissen. Zij kunnen een ander perspectief bieden op uw verhaal of deze aanvullen.

Werkwijze

Als u liever uw biografie zelf schrijft, is dat uiteraard ook mogelijk. U kunt mij dan inhuren als uw eindredacteur. Als eindredacteur kijk ik behalve naar de grammatica en interpunctie ook naar de structuur van het boek, de schrijfstijl en de inhoud. Hoe helder is uw taalgebruik? Leest het lekker weg? Heeft het een logische opbouw? U kunt er vanuit gaan dat uw eigen schrijfstijl behouden blijft.

Contact

Wilt u meer informatie over het schrijven van een biografie? Of heeft u eigen ideeën die u aan mij zou willen voorleggen? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met Valeska Hovener. Ik kom graag bij u langs om kennis te maken. U kunt ook een offerte opvragen.

Algemene Voorwaarden (pdf)