Familiegeschiedenis

Kent u dat: familieleden die soms prachtige verhalen kunnen vertellen over vroeger? Vraagt u zich wel eens af waar uw familienaam ooit is begonnen? Of liggen uw roots buiten Nederland en zou u willen weten waar uw familie nou echt vandaan komt? Wat is er dan mooier om uw familiegeschiedenis vast te leggen in een boek dat voor generaties lang zal worden doorgegeven.

Persoonlijke wensen

Vaak is er sprake van uiteenlopende redenen waarom u uw familiegeschiedenis zou willen laten optekenen. Tijdens een kennismakingsgesprek breng ik daarom eerst uw persoonlijke wensen in kaart. Waarom wilt u een boek uitgeven? Wat maakt uw familie voor u zo interessant? Wat is voor u van belang? Daarbij ga ik integer en doortastend te werk. Het hele schrijfproces vindt altijd in overleg plaats.

Onderzoek

Vervolgens ga ik aan de slag met het benaderen en interviewen van uw familieleden en doe ik onderzoek naar uw familienaam. Daarvoor bezoek ik archieven en spreek ik met deskundigen op het gebied van genealogie (stamboomonderzoek). Maar het mooist blijven de familieverhalen, want deze zijn uniek en maken onderdeel uit van uw gesproken geschiedenis.

Contact

Wilt u meer informatie over het optekenen van uw familiegeschiedenis? Vraag dan vrijblijvend een eerste gesprek aan met Valeska Hovener. Ik kom graag bij u langs om kennis te maken en u te informeren over de mogelijkheden. Of vraag een offerte op.

Algemene Voorwaarden (pdf)