In Memoriam

Als u een dierbaar persoon verliest, komen er veel zaken om de hoek kijken. Terwijl u verdriet heeft, zou u graag wat mooie dingen over deze persoon willen zeggen. Maar uw hoofd zit te vol. En u krijgt simpelweg de juiste woorden niet op papier. Op basis van een persoonlijk gesprek kan ik u helpen uw gedachten weer te ordenen. Daarna bent u in staat zelf een toespraak te schrijven of u kunt ervoor kiezen om deze door mij te laten schrijven.

Leven in woord

Ieder mens, jong en oud, heeft een levensverhaal. Op momenten van verlies en rouw komt het leven van de overledene ineens centraal te staan. Wat heeft hij of zij voor de samenleving betekend, voor familie en vrienden? Hoe omschrijf je iemand die overleden is? En hoe verwoord je iemands karakter en humor?

Toespraak

Ik schrijf voor u een toespraak waarin u uw dierbare zal herkennen. Een in memoriam gedragen door herinneringen die voor u van betekenis zijn. Daarbij gebruik ik zoveel mogelijk uw eigen woorden, zodat u een tevreden gevoel over houdt aan het moment waarop u afscheid neemt. Ook kunt u ervoor kiezen zelf een afscheidsstuk te schrijven. Op basis van een persoonlijk gesprek krijgen uw gedachten weer vorm en bent u in staat zelf wat op papier te zetten. Ik begeleid u graag in uw schrijfproces.

Werkwijze

Wanneer uw dierbare is heen gegaan, kunt u altijd contact met mij opnemen. Een toespraak of in memoriam schrijf ik op basis van één of meerdere gesprekken, over de telefoon of middels een persoonlijke ontmoeting. U kunt hierin uw eigen behoeften aangeven. Vervolgens nemen we samen de afscheidstekst door en passen deze waar nodig aan. Voor u is het raadzaam om de tekst een keer hardop voor te lezen.

Kosten

Het hele proces zal maximaal een dagdeel in beslag nemen. Als u een in memoriam zelf schrijft, reken ik een uurtarief van 45 euro (exclusief btw). Een toespraak door mij geschreven neemt vaak één dagdeel in beslag en kost 180 euro (exclusief btw). Als er spoed geboden is bij uw tekst, kan ik mijn vragen ook telefonisch aan u stellen.

Contact

Is iemand in uw omgeving overleden? Of bent u in de wetenschap dat u spoedig zal komen te overlijden en kunt u mijn hulp goed gebruiken? Neem dan contact op met Valeska Hovener. U kunt mij op ieder moment en voor spoedaanvragen bereiken op het nummer: 06 - 40 84 66 55.

Voorbeelden

Wilt u eerst wat voorbeelden lezen? Bekijk dan de necrologieën in mijn portfolio. Wilt u liever uw hele levensverhaal opgetekend hebben? Dan verwijs ik u graag naar mijn dienst Biografieën.

Algemene Voorwaarden (pdf)