Portfolio

Mijn portfolio geeft een gevarieerd beeld van mijn journalistiek werk zoals: reportages, in memoriam, eindredactie en film.

In Memoriam

In de PS-bijlage van Het Parool heb ik de rubriek Ten slotte onder mijn hoede gehad. Een in memoriam waarin Amsterdammers werden herdacht aan de hand van hun leven en betekenis voor anderen.

Kinderen Zonder Rem

Fotograaf Allard de Witte en journalist Joost Bos volgden dertig kinderen die geboren werden met FAS (Foetaal Alcoholsyndroom). FAS is een direct gevolg van alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap. Waarom zetten zij het FAS-project op? En wat doet FAS met je? Een achtergrondartikel.

Chesterfield als statement

Meubilair opkopen en weer doorverkopen op Marktplaats. Dat is wat ondernemer Eelco Franz doet met zijn bedrijf Koutsj. Vooral Chesterfieldbanken, waarvoor hij door heel Nederland reist. Een reportage over zijn belevenissen.

Werk Je Sterk

Stichting Powerlady startte in 2013 een project voor niet-uitkeringsgerechtigde (NUG) vrouwen. Voor de slotbijeenkomst werd het boekje Werk je Sterk uitgegeven waar ik de eindredactie over voerde en een aantal artikelen voor schreef. Een boekpublicatie.

Tafelmanieren

Voor de website van het programma Pauw & Witteman schreef ik dagelijks portretten over de gasten in de uitzending en maakte ik korte films. Zo interviewde ik in juni 2012 econoom en hoofdredactielid van NRC Handelsblad, Marike Stellinga, over haar ervaringen als reguliere tafelgast bij het programma. Een korte film.

Video

Angst is niet uit te leggen

Linda Futa van Goch is loverboydeskundige. Zelf viel ze ruim dertig jaar geleden in de handen van een mensenhandelaar. Met haar stichting Open Ogen licht ze overheidsinstanties en scholieren in over het fenomeen loverboys. Een reportage over haar werk.

What Women Want

Sinds de val van het koninkrijk Nepal in 2008 probeert de regering een constitutie samen te stellen. Maar door alle corruptie slaagt de politiek hier niet in. Ondertussen komt het volk in opstand door met stakingen het land lam te leggen. Een opiniestuk met vrouwen die vertellen over hun grootste politieke wens.

Orchid Garden

In de sloppen van Kathmandu ligt een bijzondere dagopvang voor kinderen verscholen. De Orchid Garden vangt belangeloos kansarme kinderen op van wie de ouders hard moeten werken om rond te komen. Om ervoor te zorgen dat deze kinderen overdag niet alleen worden gelaten of op stoelen worden vastgebonden, biedt zij hen onderdak en een warme maaltijd aan. Een reportage.

Contact

Bent u benieuwd geworden naar het werk van Valeska Hovener? Of zou u een opdracht willen bespreken? Neem dan contact op.